Aquaphor Modern víztisztító készülék

AQUALEN - Amitől hatékony egy Aquaphor víztisztító

AQUALEN - amitől hatékony és megbízható egy Aquaphor víztisztító

AQUALEN - az Aquaphor cég által kifejlesztett és szabadalmaztatott egyedi anyag, amely olyan hatékonyan és eredményesen alkalmazható a háztartási víztisztításban, hogy ezért minden Aquaphor termékben megtalálható. US Patent No 6,299,771.

Az AQUALEN legfontosabb jellemzői:

 • Szennyeződések gyors és végleges (visszafordíthatatlan) eltávolítása
 • 100%-os szűrés - a víz nem tudja elkerülni a szűrőben lévő anyagot
 • Nehézfémek eredményes eltávolítása, bármilyen vízkeménység esetén
 • Fejlett anti-bakteriális hatás (a hozzáadott ezüstnek köszönhetően)

A háztartási viztisztítás alapvetően abban különbözik az iparitól, hogy a veszélyes szennyeződéseket rövid idő alatt és viszonylag kis méretű szűrőbetét segítségével kell eltávolítani.

1. Végleges eltávolítás

A hagyományos víztisztítók fő összetevője az aktív szén. Az aktív szenes szűrőn keresztülhaladó víz kölcsönhatásba lép a szén szemcsékkel, így hátrahagyva a veszélyes szennyeződések egy részét. A szennyeződések részben mechanikus úton szűrődnek ki( a szén részecskék úgy működnek, mint egy textúra, porózus felülettel). Részben kémiai folyamaton keresztül kerülnek lekötésre. Az AQUAPHOR szűrők sem képeznek ez alól kivételt -egyrészt minőségi aktív szenet használnak-, amelyet kókusz pelyvából állítanak elő.

Azonban az Aquaphor víztisztítók az aktív szenen kívül tartalmaznak még egy szabadalmaztatott, speciális ioncserélő anyagot - AQUALEN-, amely visszafordíthatatlanul leköti a szennyeződéseket, biztosítva így a készülékek biztonságos használatát. A csak aktív szenet tartalmazó víztisztítók szűrőbetétek élettartamuk lejárta -azaz 3-6 hónap- után visszaengedik a szennyeződéseket az ivóvízbe, amely következménye a szennyezett tisztított víz.

Az Aquaphor víztisztítók AQUALEN összetevője azonban visszafordíthatatlan tisztítást végez, így egyes készülékeink szűrőbetéte biztonságosan használható akár egy évig is(azon termékek, amelyek kapacitása is indokolja az éves szűrőcserét pl. Aquaphor Modern, Aquaphor Crystal Solo, stb.)

Ha pedig a szűrőbetét telítődik/lejár az élettartama, legfeljebb nem tisztít tovább, de nem is szennyezi vissza a vizet a kiszűrt anyagokkal.

2. 100%-os szűrés

A háztartási víztisztítóknak két fő hibája van:
 • nem képesek igazán kis méretű szemcséket használni
 • csatorna hatás - nem 100%-os szűrés
Aktív szén és Aqualen

A kis méretű szemcsék nagyobb találkozási felületet biztosítanak a megtisztítandó vízzel, így a kisebb méretű részecskék hatékonyabb tisztítást biztosítanak. Az AQUAPHOR szűrők komponensei jóval kisebb szemcsékből állnak mint az átlagos/hagyományos vízszűrők összetevői, továbbá négyszer gyorsabban kötik meg a szennyeződéseket.

Bal oldalán látható az Aquaphor szűrőkben használt összetevők elrendeződése. Jobb oldalon a hagyományos szűrők összetevőinek elrendeződése >>>

A csatorna hatás: A szűrőbetétben lévő - a víztisztításért felelős szemcsék egymáshoz képest lazán helyezkednek el, azaz egymástól elmozdíthatóak. Ezért a szűrőn átfolyó víz a szemcséket eltávolítja egymástól, ezzel egy csatornát létrehozva, aminek segítségével könnyebben jut keresztül a betétben. Ennek köszönhetően a megtisztítandó víz jelentős része nem kerül kapcsolatba a tisztító felülettel.

Az AQUALEN azonban szövetszerűen átszövi a kis szemcsék rétegeit, ezáltal azok a helyükön maradnak az Aquaphor szűrőbetétekben. Ahogy a növények gyökerei a földben tartják a növényt és megelőzik az eróziót, úgy az AQUALEN szövetek megelőzik a csatorna hatást, lehetővé téve így a teljes átfolyó vízmennyiséggel való érintkezést, elérve így a víz 100%-ának megtisztítását.

csatorna hatás egy hagyományos szűrőben és annak hiánya az Aquaphor szűrőben
csatorna hatás egy hagyományos szűrőben(balra) annak hiánya az Aquaphor szűrőben(jobbra)

Jelentős előnye az AQUALEN szövetnek, hogy egyenletes vízadagolást biztosít a szűrőpatronon keresztül. Ez az egyenletesség megnöveli a tisztító felületet, amely kapcsolatba kerül a vízzel. Az AQUAPHOR szűrőbetéteknek nincs olyan holttere, amely ne venne részt a szűrési eljárásban.

hagyományos szorpciós szénszűrő keverék (balra) Aquaphor (jobbra) hagyományos szorpciós szénszűrő keverék (balra) Aquaphor (jobbra)

3. Nehézfémek eltávolítása

További (de nem elhanyagolható) előnye az AQUALEN szűrésnek az, hogy a legkisebb kolloid fém részecskéket is képes eltávolítani, olyan hatékonysággal, hogy segítségével az ivóvíz normától jobb minőséget kapunk. Az AQUALEN-nel átszőtt szemcsék közötti résméret átmérője 3-5-ször kisebb mint az emberi hajszál.

Az AQUALEN eredményesen eltávolítja egyes nehézfémek ionjait, amely ionok igen károsak ha bejutnak az elfogyasztott vízzel az emberi szervezetbe.

Anti-bakteriális hatás

Anti-bakteriális hatás

Az Aquaphor szűrőbetétek hozzáadott ezüst tartalmának köszönhetően maradéktalanul elpusztítják az esetlegesen jelenlévő baktériumokat, gombákat, vírusokat. Ezek a mikroorganizmusok kétféle képpen kerülhetnek a vizünkbe: 1. alapból valami oknál fogva tartalmazhatja a csapviz. 2. egyes víztisztítókban a rendszer rossz felépítése miatt, azaz leggyakrabban a víztisztítóhoz tartozó tartályban baktérium telepek jönnek létre, ami veszélyezteti az ivóviz fogyaszthatóságát. Az Aquaphor víztisztítók nem használnak tartályt, és nem tárolják a vizet, mivel a víz a fogyasztását megelőző pillanatban kapja a tisztítást. Így az friss és egészségesen tiszta.

Összegezve:

Az Aquaphor víztisztítók oly módon és olyan hatékonysággal végzik el a víz megtisztítását, hogy az ténylegesen egy minőségi tisztított vízzé válik a folyamat végére, így az AQUALEN-nel kombinált szűrő hosszú távon biztonságot és elégedettséget ad a készülék felhasználójának.

AQUALEN-t használó víztisztító készülékeink:


Aquaphor Modern Víztisztító készülék (VTSZ 9018)
Aquaphor Modern Víztisztító készülék (VTSZ 9018)

Ivóvíz-biztonsági engedély 22799-9/2022/KTEF

 • nagyon gyorsan és visszafordíthatatlanul eltávolítja a szennyeződést és a baktériumokat
 • a szűrőbetétek szerkezete biztosítja a lekötött anyagok egyenletes elosztását a szűrőben
 • a betét telítődése után lekötött szennyeződések és baktériumok nem kerülnek újra a vízbe
 • a hasznos ásványi anyagok nem távolodnak el
 • fontos különbség, hogy az AQUAPHOR MODERN víztisztító készülékben AQUAPAN ioncserélő található, amely nem gyanta, ezáltal nem változtatja, sőt szabályozza a víz PH-értékét. Szintén egyedi és szabadalmazott anyag, melynek felhasználása kizárólag az AQUAPHOR Cop. amerikai cég jogosult.
 • az AQUAPHOR víztisztító betétjében az elfogott baktériumok nem szaporodhatnak, mivel az AQUALEN az aktív széntől eltérően nem jelent táplálékot számukra.
 • jellegzetes különbséget és előnyt biztosít az AQUAPHOR MODERN víztisztító készülék számára más hagyományos szorpciós víztisztító készülékekkel szemben a készülékben történő cirkulációs vízmozgás, amely tovább növeli a tisztítás hatékonyságát
Ár: 16.990 Ft
Aquaphor Modern Víztisztító készülék (VTSZ 9018)
Aquaphor Crystal Solo víztisztító készülék
Aquaphor Crystal Solo víztisztító készülék

Ivóvíz-biztonsági engedély 22799-9/2022/KTEF

Mosogató alá szerelhető átfolyós víztisztító

Az Aquaphor Crystal Solo ivóvíztisztító abban az esetben javasolt, ha nem akar a csaptelep végére kötni egy csapra szerelhető készüléket, hanem inkább komfortosan egy külön "tiszta víz" csaptelepen át szeretnél a minőségi tisztított ivó- és főzővízhez jutni.

A készülék fő előnyei

 • Nem termel hulladékvizet, mint az ozmózis vízszűrők
 • A víz jelen időben, azaz fogyasztáskor tisztul, ezért nincs szükség tartályra a víz tárolásához
 • Minimálisa helyigénye, így szinte bármely konyhapultban könnyedén elfér
 • A hasznos ásványi anyagok megmaradnak a tisztított ivóvízben is
 • Az egyetlen felmerülő költség a kb. évenkénti szűrőcsere, ami kb 2 perc alatt könnyedén elvégezhető

Mitől egyedi az Aquaphor víztisztítás (részletek) : AQUALEN

A Crystal Solo ivóvíztisztító szűrési hatékonysága

 • Aktív klór - 100%
 • Klór alapú szerves vegyületek (kloroform) 99%
 • Nehézfémek (ólom, higany) több, 95%
 • Növényvédőszerek - 97%
 • Kőolajszármazékok (benzol) - 95%
 • Fenolok - 98%

(A lehetséges káros anyagok eltávolításának hatékonysága laboratóriumi eredmények / termék adatlapok alapján.)

Ár: 29.900 Ft
Aquaphor Crystal Solo víztisztító készülék